World Master Pianists presenteert

Maria João Pires speelt Schumann, Debussy & Schubert in AMARE

 Woensdag
 5 april 2023
  -  20:00
  |  Piano recital
53
  |  Vanaf €27,50
Bestel tickets

Als de Portugese pianiste Maria João Pires achter de toetsen plaatsneemt en u meeneemt op haar spirituele, muzikale reis, dan vergeet u de tijd en wordt u overspoelt door pure schoonheid.

Op 5 april doet zij exclusief Amare aan om in World Master Pianists al haar Nederlandse bewonderaars nog eenmaal te betoveren met haar unieke interpretatie van Schubert laatste sonate in Bes gr.t.

Lees meer…

Velen waren ervan overtuigd dat het afscheid van haar solistencarrière in 2016 definitief zou zijn. Maar gelukkig kwam Pires terug van dit besluit en is zij zo nu en dan nog solo te beluisteren. Pires heeft helemaal niets met ijdelheid of roem. Het gaat haar om de spirituele boodschap. In zovele van haar uitvoeringen bereikte ze momenten van immense zeggingskracht, die menigeen lang bijblijven. En áls zij speelt, zo weten wij collectief, dan gaat de hemel open: prachtig spel met een schatrijke verbeeldingskracht, innige intimiteit, sublieme stiltes, magie, poëzie, zangerigheid… ga zo maar door. Pires neemt haar toehoorders bij de hand en leidt hen, teder doch met grote mentale kracht, door de natuurlijke, niet in woorden uit te drukken rijkdom van de muziek.

Korting

U krijgt 50% korting met een Ooievaarspas

Voor bezoekers onder de 27 geldt op vertoon van een studentenpas of ID een speciale prijs van €15,-

U krijgt 10% korting bij een passe partout voor alle 3 de World Master Pianists concerten in AMARE (Arcadi Volodos op 13 november 2022, Maria João Pires op 5 april 2023 en Evgeny Kissin op 28 juni)

Schubert Piano Sonata No.13 A Major D 664 1st mvt MARIA JOÃO PIRES

 • Bekijk artiest

  ‘Pianodichteres’ Maria João Pires wordt door velen als ’s werelds beste vertolker van Mozart en Beethoven gezien. Haar uitvoeringen zijn verfijnd en spiritueel. Ze is wat men noemt een muzikaal medium.

Programma

 • R. Schumann
  Faschingsschwank aus Wien, op. 26
  Arabeske in C gr.t., op. 18

 • C. Debussy
  Pour le Piano

 • Intermissie

 • F. Schubert
  Sonate in Bes gr.t., D 960
  Concertzaal Flagey Brussel
  Woensdag 12 april 2023 – 20.15 uur

Bestel tickets

AMARE | Den Haag

Huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting

De schitterende, nieuwe state-of-the-art concertzaal AMARE in Den Haag is sinds herfst 2021 geopend en biedt ruimte aan 1.500 muziekliefhebbers. Deze nieuwe cultuurtempel, in het hartje van Den Haag, heeft een prachtige akoestiek en een internationale uitstraling. Het is ontworpen door architecten Patrick Fransen en Jo Coenen en de bouw heeft ruim 4 jaar geduurd.

Adres
Spuiplein 150, 2511 DG, Den Haag, Nederland

Recent nieuws